Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter, utomhus och inomhus

Kan man ha flera Bägarrankor i samma kruka?

2016-08-05 22:05 #0 av: PhatTrance

 Är ute efter att skapa en stor bägarranka (typ 2m hög) och köpte två st mindre modeller idag ( dom är ca 50cm höga just nu). Kan man plantera två st bägarrankor i samma kruka så att de slås ihop till en större planta, eller ska man plantera dem för sig? Jag tänkte plantera dem i en 40cm kruka.

Tips på för och nackdelar med att plantera två i samma kruka?

Anmäl
2016-08-06 07:13 #1 av: Bjornen

Bägarrankor kan bli ordentligt stora buskar och med tiden behöver de stort utrymme. Jag skulle inte plantera flera färdiga plantor i en kruka. En rund kruka kan man inte plantera två utan man måste ha minst 3 plantor. Om jag vill ha fylliga plantor (av alla växter) sätter jag ofta 3 sticklingar i samma kruka. Dock brukar inte 100 % av stickningar på Dipladenia bilda rötter utan det blir oftast ett bortfall och därför är det bättre med en stickling i varje kruka.

Anmäl
2016-08-06 10:59 #2 av: PhatTrance

#1 Varför kan man inte ha två plantor i en rund kruka, utan måste ha tre? Finns det någon anledning till detta?

Tanken är ju att det ska bli en ordentligt stor växt här hemma. Gärna en som blir 2+ meter och det är därför jag tyckte att det är bra att plantera två st i samma kruka (en större kruka)

Anmäl
2016-08-07 10:01 #3 av: Bjornen

Att plantera två växter i en rund kruka då blir det alltid ett tomrum och därför ska man ha minst tre.

Anmäl
2016-08-08 07:42 #4 av: PhatTrance

aha ok, då hänger jag med. Tack för hjälpen

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.