Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fruktträd, bärbuskar och bärväxter

Physalis

2016-08-03 16:29 #0 av: [SuperJulius]

Jag har planterat physalis frön som jag plockat från physalis frukten. Planterna har stått i ett växthuset hela tiden och har inte pollinerats. Dom har stått i drygt 2 månader och trivts jättebra. Men... Inte en enda frukt har kommit och bladen är stora som tallrikar. (Bilden är tagen för nån vecka sen så dom är ännu större nu.
Vad ska jag göra med dom?? Har jag gjort något fel???

Anmäl
2016-08-03 17:03 #1 av: beem

Har den blommat ?  Blommorna måste i pollineras.  

Om snöret inte håller, utan går av, är det bara att försöka med ett annat snöre. /Nalle Puh

Anmäl
2016-08-03 17:13 #2 av: [SuperJulius]

Nej den har inte blommat. Så här ser den ut idag.

Anmäl
2016-08-03 17:15 #3 av: beem

Ingen blomning = ingen frukt.

Den verkar ha väldigt mycket blad. Kanske för mycket näring så det blir blad på bekostnad av blomning.

Om snöret inte håller, utan går av, är det bara att försöka med ett annat snöre. /Nalle Puh

Anmäl
2016-08-03 17:24 #4 av: [SuperJulius]

Har inte gett den någon näring alls. Bara vanlig planteringsjord. Första gånger jag planterar physalis så satte bara några frön i tre små krukor som jag sen planterade om i större krukor. Stått i växthuset hela tiden och endast fått vatten.

Anmäl
2016-08-03 17:27 #5 av: Inkanyezi

Du skriver att de inte har pollinerats, och då är det klart att det inte blir några frukter, men har de blommat ännu? Min syster hade sina på friland, och de gav frukt när bina hade varit där.

Anmäl
2016-08-03 17:39 #6 av: [SuperJulius]

Nej dom har inte blommat

Anmäl
2016-08-04 08:08 #7 av: Bjornen

Physalis tar lång tid från frö till blomma och därefter frukt såsmåningom. Den är ju perenn och ta in dem på hösten före frost så bör det utvecklas frukter inomhus. Sättes ut igen nästa juni. Om plantorna blir onödigt stora kan de toppas och förökas med sticklingar. När fröna är tagit från frukter är det möjligen senare sorter som normalt ger högre avkastning än tidiga sorter. Därför kan det ta något längre tid innan de blommar.

Anmäl
2016-08-04 17:23 #8 av: Emo

Smart att ta frön från goda (välsmakande) frukter. Man kan få vackra physalis med massor av bär, men inte välsmakande bär. LedsenDet har hänt mig.

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel  och Psykologi
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Anmäl
2016-08-04 20:50 #9 av: Åsa S

2mån är mycket kort tid för physalis av den sorten som finns i matbutiken ,vill man ha frukt i aug-sept måste man så runt jan-feb.

Anmäl
2016-08-06 11:20 #10 av: NatasjaHemby

Mina physalis har inte blommat än och de är sådda i mars eller april. Förvisso utplanterade väldigt sent p.g.a. virrig trädgårdsmästare Skrattar Förra året satte jag också ut plantorna ganska sent och då fick jag en massa frukt i oktober.

SE*Simbelmynes

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.