Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter, utomhus och inomhus

Tips på gödsel / växtnäring för Krukväxter?

2016-08-02 13:01 #0 av: PhatTrance

Någon som har tips på bra gödsel / växtnäring till krukväxter? Finns ju en hel del olika märken att välja bland. Växtnäringen kommer att användas till Porslinblommor, Narrfikusar samt Fredskallor.

Är det något man ska tänka på när man skaffar växtnäring eller är det bara att blunda och välja en från hyllan?

Anmäl
2016-08-02 13:09 #1 av: Åsa S

De är rätt snarlika , det kan dock vara bra att varva 2-3 olika sorter då är risken för brist av nått minimal. +Man kan ju även vattna med guldvatten = 1 del urin och 9 delar vatten. Just nu kör jag med guldvatten och Lidls ekologiska gödning och det växer bra här.

Anmäl
2016-08-03 07:33 #2 av: Bjornen

Köpt växtnäring är mycket lika och man försöker få dig att köpa så många olika som möjligt. Använd olika doseringar beroende på växt. Jordens beskaffenhet är mycket viktigare än näringen. men även jorden kan användas till alla växter med olika tillsatser som blandas i jorden såsom sand och grus, lera, kalk eller granbarr 

Anmäl
2016-08-03 18:26 #3 av: VoxBauers

Mina Porslinsblommor vill inte ha någon näring alls. De får bruna skador på bladen... ...samma sak med Fredskallorna.

www.voxbauers.weebly.com

www.cornishrex.se

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.