Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Köksväxter, kryddor och läkeörter

sockerärter skulle det bli

2016-07-25 08:21 #0 av: mariatingsund

Jag har fått taggiga ärtor. Nu är jag lite skeptisk om det var någon behandlad frö jag har köpt och om det är det som kan orsaka en taggig yta på ärtorna.  Typ genmanipulerad eller liknande. Impecta fröer grodde högst i 20 procent. Det är dyra frön och man hoppas ju på att de är bra om det står ekologiskt på dem :( Men misstanken finns nu, känns som att jag skördar belgien blue :/

Ha en fin dag med glädje o skratt, hälsn. Maria från Glas DeCo

Anmäl
2016-07-25 08:52 #1 av: Bjornen

Groning av bara 20 % är inte acceptabelt. Nu kan groningen bero på olika omständigheter och vanligt att groning av ärter fungerar dåligt är för kallt i jorden och för tidig sådd, torka under groningen eller fåglar som äter upp ärterna. Duvor och kajor äter gärna ärter.

Taggiga ärtskidor är inte vanligt men kan möjligen vara någon egenskap hos någon sort. Svårt att se hur det verkligen ser ut med bara bild. Kan tänkas någon insekt eller svamp är orsaken ??

Anmäl
2016-07-25 12:42 #2 av: mariatingsund

nej, tror inte på insekt eller svamp, dessutom har jag sått dem i toarullar i växthuset och när de började växa och var varmt nog, då  planterade jag ut dem utan att röra rötterna, dvs  hela toarullarna. Jag har hållit koll på dem hela tiden. Just idag såg jag de första lössen på bladen, dessutom var någon kålfjärilslarv som krupit i några av bladen, men har aldrig sett  en sån ruggig yta på ärtor innan.  

Ha en fin dag med glädje o skratt, hälsn. Maria från Glas DeCo

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.