Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Gräsmattor, grovplanering och gödsling.

Val av grästrimmer

2016-07-20 11:24 #0 av: MagArne

Hur resonerar ni vid val av grästrimmer? El, bensin eller batteri?

Har idag en gammal värdelös Bosch trimmer för sladd och en lång stel skarvsladd utan vinda. Allt annat än smidigt att använda men det går.

Har inte så mycket som behöver trimmas och inte speciellt högt gräs heller. Men tomten är stor och allt är utsprid.

Det mesta lutar väl åt en bensindriven trimmer men de låter och krånglar mest så tankarna går ju även mot batteridriven eller kanske en riktigt fin kabelvinda och fortsätta med sladd. Budgeten är 2000kr

Anmäl
2016-07-21 09:25 #1 av: Bjornen

Den allra bästa är handdriven. Använd händerna att riva gräs och lätt att sortera och ger lagom motion.

Anmäl
2016-07-21 13:54 #2 av: MagArne

#1 Tanken är ju god men då har jag nog på tok för mycket att trimma för att det ska vara behagligt att riva bort allt för hand. Jag tycker det är tillräckligt drygt att gå runt med gräsklipparen i nästan två timmar. Men kan ju ge ett försök och se hur lång tid det tar samt hur resultatet blir. :-)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.