Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter, utomhus och inomhus

Behöver man använda Lecakulor?

2016-07-20 08:56 #0 av: PhatTrance

Har varit och köpt en massa Bägarrankor, Porslinblommor och Narrfikusar (Clusia) som jag tänkte plantera om och undrar om det är bra att använda sig av lecakulor på botten av krukan nu när jag ändå planterar om? Vilka för och nackdelar finns det med att använda lecakulor och finns det olika varianter av dessa?

Anmäl
2016-07-20 09:09 #1 av: Uppkatten

http://www.hasselforsgarden.se/produkter/konsument/for-krukvaxterna/lecakulor

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl
2016-07-20 09:53 #2 av: Åsa S

Nej man måste inte ha lecakulor själv köper jag bra krukväxtjord med lecakulor i. Vet man med sig att man lätt övervattnar växterna och behöver extra bra dränering kan man lägga lecakulor eller krukskärvor i botten

Anmäl
2016-07-20 10:13 #3 av: PhatTrance

Ah ok, antar väl att jag kan skippa lecakulor då mina krukor i plast har hål, så vattnet kommer ju ändå att rinna ut

Anmäl
2016-07-21 09:13 #4 av: Bjornen

Man kan använda vilket dränerande material som helst. Kottar småkvistar, bark, lavar eller annat som inte lägger sig tätt ihop fungerar lika bra. Om man vill blanda i jorden kan t.ex. täckbark eller barkmull användas. Material med lågt pH-värde kan behöva kompenseras med kalk för väter som vill ha högre pH värde. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.