Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Trädgårdens byggprojekt

Bygga stöd för svensk kaprifol

2016-07-08 07:51 #0 av: thorntagg

Hej!  Jag har en kaprifol vars stöd i form av en gammal hög björkstubbe i fjol rasade ihop, varför jag nu behöver något annat stöd för kaprifolen. Stubben är bortgrävd och kaprifolen nedklippt, men de nya skotten den skjuter från roten behöver något att stödja sig på. Problemet är att det inte går att ha något som måste förankras med jordankare, eftersom det är mycket sten i marken. Inte heller något som måste svetsas ihop.  Både en träkonstruktion och en metalldito  måste ju förankras i marken på något sätt. Hur??  

Anmäl
2016-07-09 10:27 #1 av: Bjornen

Med spett borde det väl gå att få ner någon stolpe. Gärna tryckimpregnerad så den håller lite längre. Sås ner med slägga eller fyllhammare.

Anmäl
2016-07-14 22:35 #2 av: mara

Jag förespråkar armeringsmattor. Dom kan man klippa till och forma som man vill. Behöver inte förankras nämvärt.  Jag gjorde en båge för min kaprifol och stack ner ändarna i jorden bara. Perfekt

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.