Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rabatter, perenner och annueller

Perenn eller ogräs

2016-07-02 10:10 #0 av: mia323

Någon som vet vad detta är för växt. Har kommit upp i rabatten och jag kan inte dra mej till minnes att jag planterat den. Blommorna och frökapslarna hör till samma växt.

Anmäl
2016-07-02 10:31 #1 av: Tant Grön

Aconitum alba, kanske. (stormhatt)
Eller A. lycostonum

Anmäl
2016-07-02 20:10 #2 av: mia323

Tack. Det kan nog stämma när du säger det. Har nog  bara glömt att jag satte en planta förra året.

Anmäl
2016-07-03 13:15 #3 av: Bjornen

En stormhatt och troligen äkta stormhatt (Aconitum napellus). Någon Aconitum alba känner jag inte till och jag tror inte det finns någon art med det namnet, men finns minst 2 arter som i sitt artnamn börjar på albo-.  Jag har olika stormhatt med gröna, gula, vita, gråa, blå-vita, blå. lila, skära och vinröda blommor i min visningsträdgård.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.