Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rosor

När ska man plantera en Ingrid Bergmanros?

2016-06-28 22:59 #0 av: Kvadding

Alltså, när på året är bästa tid att plantera ut en ingrid bergmanros?

Hur små kan plantorna vara? är det en vanlig sort man kan köpa på "vanliga" trädgårdsaffärer som tex "Blomsterlandet" etc.?

Tack på förhand!

Anmäl
2016-06-29 06:02 #1 av: Bjornen

Ingrid Bergman är en nyare polyantharos och säljs krukodlade som kan planteras nu. Bäst att plantera nu, men kan planteras under tjälfri period. Härdig upp till zon 4 om jag inte minns fel. I sämre klimat är vårplantering bäst och som vanligt gödslas inte rosor efter midsommar. Tidig vår och sen höst säljs de även barrotade.

Anmäl
2016-06-29 21:30 #2 av: Kvadding

Okej då planterar jag dom nu redan i helgen då! :) men ingen gödsel vid plantering alltså?

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.