Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Vatten i trädgården och vattenväxter

Knott i damm? nyköpt hus med damm - 10000000knott

2016-06-27 22:15 #0 av: Kvadding

Vi har nyss köpt ett hus, i skogen, det finns en stor damm på tomten som förra ägaren anlagt, i den finns det ca 30 guldfiskar, de andra gångerna vi varit där (cirka 4 gånger) så har vi aldrig märkt av några knott... men nu i helgen var vi där och firade midsommar, och det gick inte att vara ute, stora svärmar med knott anföll oss, inte ens hunden ville vara ute.... 

Vi börjar misstänka att det är dammen som är boven, för på senaste tiden har det inte regnat så vattennivån i dammen har sjunkit kraftigt, och förra ägaren sa att vi skulle ha igång "vinterpumpten" för att hålla vattnet i rörelse tills det börjat regna och dammen vattenfylls ordentligt igen.


Så, vad har ni för erfarenheter kring knott? (alltså inte mygg). Kommer dom försvinna när vi slår av pumpen? Kommer myggen att ta över då istället? eller äter fiskarna upp larverna?

Tack på förhand!

Anmäl
2016-06-27 22:17 #1 av: VoxBauers

Knott är ett helvete...

www.voxbauers.weebly.com

www.cornishrex.se

Anmäl
2016-06-27 22:26 #2 av: mariatingsund

Du kan läsa denna tråden, finns både info och tips där. http://www.utsidan.se/forum/showthread.php?t=27729

Ha en fin dag med glädje o skratt, hälsn. Maria från Glas DeCo

Anmäl
2016-06-27 22:53 #3 av: Kvadding

nu förstår jag inte? ingen av er besvarade mina frågor?! :P

Anmäl
2016-06-28 06:59 #4 av: Bjornen

Knott frodas normalt i rinnande vatten och är sannolikt inte dammen som är orsaken. De kläcks i rinnande vatten och trivs bland lövsly och buskar. Svidknott är mycket besvärande, men borde inte ha hunnit utbildas ännu utan brukar vara värst i slutet av juli.

Mygg trivs bästa i lugnt vatten. Eventuella mygg- eller knottlarver bör ätas av guldfiskarna. 

Anmäl
2016-06-28 07:58 #5 av: Kvadding

Okej, men det är ju rinnande vatten nu eftersom vinterpumpen är igång,  hur långt kan egentligen knott flyga? för det finns inga vattendrag inärheten :S om dom frodas i dammen, finns det något medel man kan hälla i som dödar dom men inte fiskarna? :S

Anmäl
2016-06-28 08:52 #6 av: Bjornen

Nog borde de kunna flyga någon km. Alla bekämpningsmedel är normalt farliga för fiskar. Biologisk bekämpning behöver åtminstone länsstyrelse tillstånd och eventuellt regeringsbeslut. 

Anmäl
2016-06-28 16:30 #7 av: Tant Grön

Någon som provat detta? http://www.aftonbladet.se/sommar/article21083995.ab

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.