Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Vad är det?

Förvirring i växthuset

2016-06-25 15:23 #0 av: Bambilinoo

Hej! Det är så att jag har odlat upp två olika sorters tomater i växthuset.

Det ena är busktomat och den andra är körsbärstomat. Jag trodde jag hade stenkoll på detta, men nu är jag inte så säker längre. Någon som skulle vilja ta en titt och kanske svara på det? :)

Första bilden ska vara körsbärstomater (den med lite blått i högra hörnet) och andra bilden ska vara busktomat. 

Men jag tycker inte det ser ut att vara rätt.

Anmäl
2016-06-25 17:03 #1 av: Bjornen

Några plantor är av Totem-typ som blir lågväxta och är lämpliga att odla i krukor under flera år.

Anmäl
2016-06-25 18:23 #2 av: Bambilinoo

Ok ^^

Så det går inte att se vilka som är busktomat och vilka som är körsbärstomat?

Det jag vet är att busktomater inte ska tjuvas. Så jag vill ju inte tjuva på dem. 

Anmäl
2016-06-26 13:01 #3 av: Bjornen

Totemtypen på tomater är lätt att se skillnad på med annorlunda blad och mycket kompakta som är körsbärs-. busk- och kruktomat. Mycket lämpliga att övervintra och blir inte över metern efter 2-3 år. Övriga sorter är svåra att se skillnad på. Gula eller vita tomater brukar ha blekare blad. Bifftomater syns när de börjar blomma.

Anmäl
2016-06-26 14:03 #4 av: Bambilinoo

Jag är hemskt lessen men jag är nybörjare av detta. Och jag förstår inte så mycket av det du säger. Ville bara ha svar på vilka som skulle tjuvas och inte. Om någon kunde se vilket som va vad. 

Men tack endå! :)

Jag ska söka vidare på andra ställen

Tråden kan låsas nu, då jag inte har mer nytta av den. 

Anmäl
2016-06-27 11:43 #5 av: Rhonda

Ett litet tips till nästa år. Jag brukar knyta trådar runt plantorna. Olika färger för olika sorters. Etiketter kan bli ihopblandade om man 'råkar' slå omkull plantorna.

Anmäl
2016-06-28 11:59 #6 av: Bambilinoo

Tack Rhonda :)

Anmäl