Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rabatter, perenner och annueller

Backnejlika

2016-06-23 16:16 #0 av: beem

Jag har köpt Backnejlika och läser nu att den kan vara ganska invasiv (sprider sig med utlöpare ) Man då kan  plantera den i kruka med fiberduk i botten och sen gräva ner krukan.

Klarar den då vintern ?

Om snöret inte håller, utan går av, är det bara att försöka med ett annat snöre. /Nalle Puh

Anmäl
2016-06-24 13:03 #1 av: Bjornen

Backnejlika är en vild ängs ängsväxt och starkt minskande bland annat genom att invasiva växter sprider sig. Backnejlika som säljs är oftastmed  mörkare blommor och sorten Brilliant är vanlig. Korsar sig flitigt. Övervintrar bra i dränerade och någorlunda soliga lägen. Som odlad växt förökar den sig med rotskott, vilket är mera ovanligt i det vilda då det inte finns utrymme att sprida sig.

Anmäl
2016-06-24 15:40 #2 av: beem

Plantering i nedgrävd kruka ?

Om snöret inte håller, utan går av, är det bara att försöka med ett annat snöre. /Nalle Puh

Anmäl
2016-06-25 07:20 #3 av: Bjornen

Inga problem om krukan är nergrävd, däremot kommer den troligen att dö ut om den är instängd efter några år. Kan möjligen överleva även i kruka stående ovan mark om den inte flyttas och kan dö genom torka särskilt under vintern. Som alla torrjordsväxter är den känsliga för torka.  

Anmäl
2016-06-25 16:14 #4 av: beem

OK då vet jag. Tack för hjälpen.

Om snöret inte håller, utan går av, är det bara att försöka med ett annat snöre. /Nalle Puh

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.