Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Byta-sälja-köpa - plantor och annat

Spirea/ölandstok bortskänkes

2016-06-12 15:33 #0 av: Gronstedt

Jag ska möblera om i trädgården och ta bort en del häck. Den som vill ha är välkommen att komma och gräva upp den! Stora, väl uppväxta plantor, som förmodligen kan delas.

25-30 st. gulblommande ölandstok.
6 st. (minst?) brudspirea Tor.
Ett antal rosablommande spirea av okänd typ.

Dessutom en rosenkvitten.

Finns utanför Älvängen norr om Göteborg. Ska vara borta senast 10 juli.

Anmäl
2016-06-13 07:22 #1 av: Bjornen

Mycket olämplig tid att flytta buskar mitt i sommaren. Det kräver att de klipps ner ordentligt och vattnas mycket rikligt samt lämpligen skuggning med t.ex. björkris. Uppgrävning görs kvällstid eller regnig dag. En timme uppgrävd buske i solen kan ta död på den.

Någon brudspirea med namnet "Tor" finns inte. En björkspirea finns med namnet Tor.

Anmäl
2016-06-13 07:28 #2 av: Bjornen

Ölandstok mycket känslig för torka och placera rötterna i plastsäckar direkt och gärna vattna något i säcken. Rötterna får inte se sol.

Anmäl
2016-06-13 11:32 #3 av: Gronstedt

Jaha minsann. Då är det väl en felskriven brudspirea då. Naturligtvis är det olämpligt att flytta dem så här års, ingen har påstått annat. Men det är nu de ska bort och den som vill försöka är ändå välkommen att hämta dem.

Anmäl
2016-06-13 21:38 #4 av: Bjornen

Jo visst ibland måste växter flyttas även under sommaren och då krävs lite extra förberedelser med kraftig beskärning och uppgrävning då inte solen är i farten.

Anmäl
2016-06-14 00:54 #5 av: Tant Grön

Jag har lyckats att flytta växter på sommaren genom att låta dem dra i en hink vatten innan jag planterar. Så duschar jag växten och slår in den i vit plast. Den vita plasten skyddar mot solen och hindrar uttorkning.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.