Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Pelargoner och speciella krukväxter

Omplantering Begonia - häng

2016-06-07 14:51 #0 av: beem

Jag köpte knölar av Hängbegonia i våras och ska nu plantera om i stor väldränerad kruka. Kan  jag sätta dem djupare eller  ska jordytan vara densamma ?

Jag vet ju att det finns växter som inte gillar att man planterar om de djupare.

Skulle vilja sätta den djupare så den blir stabilare.

Om snöret inte håller, utan går av, är det bara att försöka med ett annat snöre. /Nalle Puh

Anmäl
2016-06-08 06:22 #1 av: Bjornen

Begonior har knölar med en fördjupning i mitten och där är de känsliga mot vatten som kan göra att knölen ruttnar. Begonieknölar ska därför ha ovansidan av knölen ovan jord. Var försiktigt vid omplanteringen, då skotten från knölen är mycket sköra.

De flesta begonior som säljs är numera frösådda eller sticklingförökade och därför är de mycket tåligare. 

Anmäl
2016-06-08 09:55 #2 av: beem

#1 OK då vet jag. Jag får försöka stötta den på något sätt.  Tack för hjälpen.

Om snöret inte håller, utan går av, är det bara att försöka med ett annat snöre. /Nalle Puh

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.