Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Ohyra, skadedjur och sjukdomar

Hur få bort getingbon?!

2016-06-06 18:59 #0 av: Lona

Jag har på en dryg vecka petat bort och sprayat TRE getingbon på samma ställe, under en takpanna på huset. De bygger nytt direkt igen - och det på nolltid. Hur förhindrar jag nya bon?!

"Glass löser allt!" /Källa Glassgård, Öland
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2016-06-07 07:27 #1 av: Bjornen

Getingar är nyttodjur genom att de håller undan skadinsekter samt i viss mån pollinatörer. Drottningen bygger upp samhällena på våren. Mycket sällan de bygger bo på exakt samma ställen år efter år.  De bygger inte bon i närheten av varandra utan de kräver ett visst avstånd från varandra. Sannolikt har det funnits gamla bon som är från olika år. Tomma bon används aldrig mera av getingar. Ibland kan de bygga nytt bo på ett gammalt bo och de har använt gamla boet som underlag för nya bygget.

Anmäl
2016-06-07 07:49 #2 av: Halvdansken

Ring Anticimex eller liknande firma och fråga dem.
Vi har också getingbon vissa år, men den enda gången vi tog bort dem var när de byggt precis vid vårt sovrumsfönster, som alltid står öppet på sommarn. Det var inte så kul.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2016-06-07 08:18 #3 av: Lona

#1, Det är definitivt nya bon varje gång, jag har petat bort de gamla. De bodde där även förra året men då gav de upp efter ett tag.
Absolut att de gör nytta men inte vid min ytterdörr/altan!
#2, Anticimex har jag inte ens tänkt på, tack!

"Glass löser allt!" /Källa Glassgård, Öland
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.