Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Ohyra, skadedjur och sjukdomar

Hjälp! Något äter mina rädisor!

2016-05-30 18:56 #0 av: minimina99

Det är någor som äter på mina rädisor skulle tro att de är en larv? (eller någon annan insekt) Skulle gallra mina rädisor och inser att de är alldeles fulla med hål i och när jag delad en på hälften var de fullt med gångar. Någon som vet vad de är och hur jag blir av med de? Vill helst inte använda mig av bekämpningsmedel för att gynna ekosystemet :)

Anmäl
2016-05-31 19:26 #1 av: Bjornen

Alla kålväxter (som rädisa är) drabbas lätt av jordloppor och angreppen blir värre i närheten av gräs. Gå med en trasa indränkt i tjära så fastnar de på trasan.

Kålflugor borde kunna angripa även rädisor och deras larver äter i rötterna. Kålrötter brukar drabbas av dem ibland och särskilt på hösten. Rädisor är en kort kultur och borde inte angripas i någon större omfattning. Möjligen kan varma dagar växlande med kyligare väder stimulera deras utveckling.

Anmäl
2016-06-02 19:54 #2 av: minimina99

Tack så jätte mycket. Men ja föstår inte riktigt vart jag ska ha tjäran ska jag bara lägga trasan med tjära i närheten av rädisorna? Skrattar

Anmäl
2016-06-02 19:55 #3 av: minimina99

hehe har precis börjat med att intressera mig för trädgård och har ett väldigt litet land så ja är väldigt grön på detta ämnet Glad

Anmäl
2016-06-03 05:53 #4 av: Bjornen

Tjärtrasan ska hållas strax ovan plantorna och jordloppor hoppar upp i tjäran och fastnar. Användes mycket förr när det inte fanns kemikalier. Jag har också använt mig av det för att klara unga rovplantor och kålrotsplantor. Brukade odla ett antal hundra sträckmeter.

Anmäl
2016-06-03 21:41 #5 av: minimina99

tusen tack Ler

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.