Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter, utomhus och inomhus

Beskära citrusträd första gången?

2016-05-26 21:37 #0 av: Bananaunicorn

Som ren hobby har jag sått upp några fruktträd från frö. Detta citrusträd är snart ett år gamalt och min plan är att hålla trädet litet. När kan jag klippa ner och beskära det första gången?
Som ni ser så är det också två träd som kommer från samma frö. Skulle dom må bäst av att separeras och växa i varsin kruka eller kan dom fortsätta växa tillsammans?

Anmäl
2016-05-27 06:25 #1 av: Bjornen

Frösådda citrusväxter blir sällan lik sitt ursprung och man bör räkna dem som en bladväxt. De kan förstås beskäras och kan nog göras när som helst, men skottilväxt sker bara under vegetationsperioden.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.