Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter

Beskära buskage med forsythia

2016-05-22 10:23 #0 av: Caeli

Vi har ett gammalt risigt buskage med forsythia. Det är ungefär 4 - 5 kvadratmeter stort och blommar dåligt. Det har fått växa fritt under många år och överallt kommer nya plantor och skott.

Skulle vilja beskära det men vet inte hur.  Ska man klippa ner rakt av? Är rädd att det då växer upp på samma sätt igen. 

Eller ska man satsa på ett par plantor och försöka hålla ner resten?

Vi har varit ägare till trädgården i lite mer än 1 år.

Tacksam för råd och hjälp!

Anmäl
2016-05-24 06:44 #1 av: Bjornen

Forsytia bör klippas direkt efter blomningen och kan klippas ner helt.Beror lite på vilken sort av forsytia det är hur man klipper.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.