Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Vilda växter och ogräs

Daggkåpor

2016-05-15 20:44 #0 av: sara flykt

Hej. Jag undrar om jag kan ta skott på daggkåpor och hur gör jag det då?

Anmäl
2016-05-16 07:55 #1 av: Bjornen

Tag en rosett och gärna med rotbit. Sätt helst i kruka först för bästa skötsel och får stå i lugnt och solfritt läge. Plantera i rabatt efter någon månad. Stora plantor särskilt av Alchemilla mollis kan också delas, dessutom brukar de bilda fröplantor. Övriga arter av daggkåpor varierar som fröplantor, då de är apomiktiska. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.