Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Lökar och knölväxter

Irakisk lök?

2016-05-12 19:36 #0 av: [loveisall]

Min granne kom precis över med "Irakisk lök" och sade att det är jättegott och bra för magen.  Det smakade inte gott alls.. först starkt och sen en slags bränd eftersmak Illamående

Vet inte om det är rätt forum, men någon som känner igen på bilden eller vet om några irakiska lökar? Hon sade att hon hade köpt dom på Hemköp, men jag tycker dom ser ut som bladen till typ påskliljor.

Hon åt själv en bit medan jag själv smakade, men vågar nog inte lita för mycket på henne för hon är lite virrig Hyschar

Anmäl
2016-05-12 19:49 #1 av: Maria

Det kan inte vara Ramslök? Jag såg att de hade på ICA och det såg ungefär ut som på din bild.

/Maria

 

Anmäl
2016-05-12 19:59 #2 av: [loveisall]

Ok tack, ska googla på det :) 

Anmäl
2016-05-12 19:59 #3 av: [loveisall]

Nej det var inte det.. kan skicka med lite bättre bilder. 

Anmäl
2016-05-12 20:02 #4 av: [loveisall]

Här kommer två bilder till på nedre delen och övre delen . När man kramar knippen så känns det och låter som tulpanblad när bladen gnids mot varandra, om ni förstår vad jag menar.

Anmäl
2016-05-12 20:06 #5 av: [loveisall]

Ramslök ser tydligen ut så här, så det kan inte vara det.

Anmäl
2016-05-12 20:21 #6 av: [loveisall]

Om jag håller upp änden så ser den ut så här i genomskärning..  lite trekantigt formad. Luktar starkt och i mitten finns någon slags lite lätt slemmig vätska.

Anmäl
2016-05-12 20:29 #7 av: [loveisall]

Ingen irakier som känner igen växten?Glad

Anmäl
2016-05-12 23:34 #8 av: Tant Grön

Jag fick frön av en invandrare till en sorts lök med platta blad. Tyvärr så växte den inte bra, så jag smakade inte på den. Du kan  prova att googla på kurrat.

Kan tillägga att påskliljeblad inte är så vridna i topparna som dina bilder visar, men det är den löken.

Jag kan inte garantera att det är kurrat, så ät den inte om den smakar illa.

Luktar den lök?

Anmäl
2016-05-13 07:30 #9 av: [loveisall]

#8 Tack för tipset! Ja det ser ju ut som det jag fick.  Det luktar lite lök men även en annan stark doft.  Men svårt att se på google bilderna ifall bladen är trekantiga som dom jag fick. Dom är mer platta ut mot toppen.

Men jag slängde dom nu.  Man fick en väldigt underlig bränd smak i munnen av dom.

Läste nu att den även kallas för Egyptian Leek.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.