Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rabatter, perenner och annueller

Plantera höstanemoner?

2016-05-09 00:16 #0 av: Sabinan

Jag köpte höstanemoner för flera veckor sedan men på grund av mitt dåliga minne har jag tyvärr helt glömt bort dom och hittade dom först idag i en papplåda som jag tänkte kasta.

Är det försent att plantera dom nu?

Jag vet att man bör plantera dom ganska tidigt på säsongen, så de hinner rota sig och blomma. Har jag kastat pengarna i sjön p.g.a dåligt minne nu? Ledsen

Sajtvärd för Balkongodling & Akvarell
"Big Journeys Begin With Small Steps"

Anmäl
2016-05-09 06:39 #1 av: Bjornen

Höstanemoner är en perenn växt som finns i flera arter och många sorter som ska planeras på våren-försommaren så de hinner rota sig ordentligt. Nyckfulla och trivs mycket bra och ibland allt för  bra eller inte alls. Den vill ha lättare jord som inte är för blöt på vintern.

Jag tror dock att du menar bukettanemon (Anemone coronaria) som 'äär en knölväxt. Säljs på våren och planteras på våren. Tyvärr säljs de även på hösten och övervintrar bara enstaka vintrar. Om de övervintrar kan de redan blomma i april månad. Man ska dock inte räkna med övervintring. Vårlökar bör planteras före midsommar. 

Anmäl
2016-05-10 12:24 #2 av: Sabinan

#1 Nej , jag menade perenn höstanemon (Anemone Serenade) Glad
Nåväl, nu har jag planterat dom i min nya rabatt, och håller tummarna för att de rotar sig och blommar, om inte i år så i alla fall nästa år.

Förhoppningsvis trivs de bra här, för då tänkte jag dela de om några år och ta med till lantstället Glad

Sajtvärd för Balkongodling & Akvarell
"Big Journeys Begin With Small Steps"

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.