Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rabatter, perenner och annueller

Haworthia skötsel ?

2016-05-07 21:22 #0 av: beem

Jag har köpt 2  växter av arten  Haworthia.

Jag skulel vilja ha lite tips.

Den ena ser ut så här . Den andra är enfärgad grön  med tjockare blad (eller vad man kallar det) - hittar ingen bild på den.

Jag läste på Blomsterlandets hemsida att den ska stå i sol. Placerade den i österfönster där den stått i full sol 1 vecka. Nu ser den inte alls ut att må bra. Bladen  har blivit aningen missfärgade och vikt ihop sig lite.

Googlade igen på skötsel och läser på ett forum att de trivs bäst med inte så mycket sol - gärna norrfönster.

Vad är bästa sättet för den ?

Om snöret inte håller, utan går av, är det bara att försöka med ett annat snöre. /Nalle Puh

Anmäl
2016-05-07 22:30 #1 av: Bjornen

Haworthia består av omkring 150 arter från Sydafrika och ligger nära Aloe i släktskap. De växer i halvskuggiga lägen och tål inte att stå i stark sol. Lätt fuktighet under sommaren och torrt under vintern i porös och väldränerad jord.  Ljust men inte gassande sol.

Blomsterlandet är inte något vidare på växter och odling och ger ofta felaktiga råd och säljer ofta felmärkta växter.

Anmäl
2016-05-07 22:40 #2 av: beem

#1 Då vet jag hur jag ska sköta den. Tack för ditt svar.

Om snöret inte håller, utan går av, är det bara att försöka med ett annat snöre. /Nalle Puh

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.