Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Trädgårdsarbete i största allmänhet

Kattsand med kristaller i komposten?

2016-05-02 09:02 #0 av: Jalking

Min nya katt använder låda flitigt, och enligt föregående ägare trivs han bäst med kristallkattsand. Kristallerna är nåt slags silikat. Bajset rensar jag bort efter hand. Det brukar bli med några kristaller på varje. var annan eller var tredje vecka ska hela lådan tömmas och det ska fyllas på ny sand.
Det är ingen lätt sak att ta reda på hur man gör sig av med sanden. (Googlar man så hamnar man bara på olika kattforum där det handlar om vad katterna tycker, hur det luktar etc.)

1. Kan jag kasta bajset tillsammans med några få kristaller i komposten?

2. Kan jag tömma hela innehållet i komposten, eller rent av sprida ut på gräsmattan?

Frågan gäller alltså kattsand med kristaller. Övriga typer är ganska lätt att ta reda på vad man ska göra med.

Anmäl
2016-05-02 09:34 #1 av: hippoteket

generellt säger man att kattsand inte ska läggas på komposten alls
Sen beror det ju lite på hur man använder komposten - vi själva har det mest som "soptipp för organiskt material av alla sorter" och återanvänder inte det som är nedbrutet. (behöver vi jordförbättring har vi hästgödsel som bearbetas av kompostmask...) Så vi slänger kattsanden där. Då har vi en sort som bara är typ "torkad lera".

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.