Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter, utomhus och inomhus

Höga träd inomhus? som klarar värme...

2016-04-27 12:33 #0 av: ricmatt

Hej vill hitta nån form av träd som kan vara i stor kruka. Trädet får gärna bli 3-4m och ha ganska samlad krona och enkel rak stam (ingen buske). Vi har mycket fönster och det blir lätt varmt så något som tål lite. Gärna större blad. Får givetvis gärna bära frukt men inget måste. Rummet det kommer stå i är både luftigt och ljust (se bild)

Så vad skall jag ha :)

Tack på förhand.  

Anmäl
2016-04-27 12:49 #1 av: Inkanyezi

Det är svårt att få höga träd att hålla sig till en så begränsad höjd, men det finns massor av träd du kan sätta. Om du vill starta från början och låta det växa några år, kan du ta praktiskt taget vilket subtropiskt träd som helst eller också några tropiska.

Du kan plantera en mangokärna, eller en avocado, men det blir sedan din sak att begränsa trädets höjd, för de brukar växa till mellan tjugo och trettio meter när de växer fritt. Det tar ganska lång tid. Det finns också en hel del träd med vackra blommor, som hibiskus och magnolia.

Många fikusarter är lättare att hålla inom gränser, och det är inte någon jättehöjd att nå uppemot fyra meter.

Anmäl
2016-04-28 06:41 #2 av: Bjornen

Magnolia har svårt att fungera med jämn temperatur, då den vill ha en kylig eller kall viloperiod. Många av medelhavsväxterna kan bli ordentligt stora om det än tar lång tid.

Anmäl
2016-04-28 11:33 #3 av: Tant Grön

Lime om du vill ha frukt. Papaya har fina blad men vet inte om den ger frukt inne.
Läste om en familj som odlade banan inne och fick frukt.

Anmäl
2016-04-28 16:43 #4 av: Inkanyezi

Nästan alla frukter behöver pollinering, och en del av dem behöver pollineras från en annan individ. Störst chans på frukt kan man kanske få med två träd. Pollinering kan man göra med en pensel.

Anmäl
2016-04-29 06:29 #5 av: Bjornen

De flesta fruktbärande växter använder man ympade eller sticklingförökade plantor som ger blomning och bra skörd. Frösådda exemplar ger oftast dålig blomning och ännu sämre fruktbildning. En del är självsterila och behöver korspollineras och ofta av olika sorter. 

Anmäl
2016-04-29 07:39 #6 av: Åsa S

Rumslind tänkte jag först då jag såg bilden men den växer ju mera busklikt. Annars fin grön färg och rätt stora blad och skräpar lite.

Kanke nån slags fikus med flätad stam de bruka ju kunna stå i rätt jämn temperatur åre runt.

Anmäl
2016-04-29 13:32 #7 av: Tant Grön

Tänk på att en del växter kräver sval övervintring, så välj inga såna.
Rumslind är fin, även rumslönn. Den odlade jag inne och den blev som ett stort träd. Även hibiskus på stam är fin.

Anmäl
2016-04-29 21:24 #8 av: Aloe.Vera

persiko träd kanske? dem kan man ju polera med pensel har jag för mig.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.