Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Lökar och knölväxter

Dahlior, toppning

2016-04-25 22:27 #0 av: perjoh

Jag har några dahliaknölar som förodlas och har för en vecka sedan börjat toppa dem vartefter, över tredje bladparet. Nytillväxten i bladvecken gick betydligt snabbare än jag räknat med och det är ca 6 veckor kvar till utplantering.
Någon med bra idéer om jag bör fortsätta att toppa nya skotten och i så fall hur långa de bör vara innan dess?
Jag har satt såväl topparna som några skott från knölarna i små krukor med såjord, hur lång tid bör jag räkna med att det tar innan jag kan se någon rotbildning och hur lång tid det tar innan de mår bra av en omplantering?

Anmäl
2016-04-26 05:37 #1 av: Bjornen

Många blommande dahlior som säljs är sticklingsförökade. Bör sättas i runda plastkrukor och ska stå trångt ända till knopparna börjar visa sig och då sätts de i större krukor.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.