Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap

Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Trädgårdsmaskiner och -redskap

Uppfinning till skolan

2016-04-25 13:56 #0 av: [eliinmeyer]

Hej, jag går i 9an och då håller vi på med ett arbete där man ska uppfinna något. Det jag och min kompis valde att uppfinna är en hink med en slang.
Funktionen av hinken är:
Tänk er den situationen då hinken man ska fylla med vatten inte får plats under kranen. Då måste man hålla på och använda andra saker som tex glas för att fylla hinken. Eller så kan man inte fylla den helt upp för man måste luta hinken för att få in något vatten.
Vi har då tänkt, varför tar man inte och sätter i en slang i hinken som man kan ha under kranen, så rinner vattnet ner i hinken utan problem. Så det var exakt det vi gjorde.
Slangen kan man efter att man använt den sätta fast i andra sidan av hinken så att den bildar ett handtag. Vi har testat fylla hinken med vatten och sedan använda slangen som ett handtag och den funkar, den brister inte :)
Det vi undrar är om någon av er skulle ha användning av denna om den nu fanns "påriktigt". (Tänk er att ni inte har en utomhuskran, om det skulle vara användbart då). Vi undrar även, om ni nu skulle vara intresserad av detta, vad skulle ni kunna tänka er betala för den?
Om ni undrar varför jag skriver detta här, är det för att jag tänker att detta är något som man använder utomhus, tex i sin trädgård.

Anmäl
2016-04-25 20:39 #1 av: Aloe.Vera

men va smart!!! fint och praktiskt desutomHjärta

Anmäl
2016-04-25 20:48 #2 av: [eliinmeyer]

#1 tack så mycket, vad tror du att du hade kunnat tänka dig betala för den? :)

Anmäl
2016-04-25 23:41 #3 av: Aloe.Vera

svårt att säga, personligen behöver jag gå med vattenslangen över landet, annars lär jag gå fram och tillbaka många gånger Förlägen

Anmäl
2016-04-26 00:26 #4 av: Tourette_Mannen

Tanken var god men att kalla det för uppfinning var väl ändå lite kaxigt.

Anmäl
2016-04-26 08:31 #5 av: DesK

Vilken rolig uppfinning!Glad Säkert också bra att använda, när man ska vattna många växter i ett uterum och på en altan Glad Kanske skulle du kunna ta femtio kronor för en sådan hink med slang.

Désirée

Anmäl
2016-04-26 09:54 #6 av: Torparmor

Jag tycker det var både en smart och praktisk uppfinning. Blomma Jag håller med Desiree 45-50 kr är lagom pris.  Jag har precis de problemen du anger och skulle gärna investera i några stycken. Lycka till!  Tummen upp

No kanske tom använda er uppfinning som UF i skolan senare

Dagen idag är ett oskrivet blad - gör något bra av den gåvan!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.