Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter, utomhus och inomhus

Stickling av Pelargon

2016-04-23 22:57 #0 av: beem

Jag ställer min fråga här eftersom sajten pelargon ifokus har ingen aktivitet.

Kan man ta stickling och rota om sticklingen inte har några blad.

Jag har långa stänglar av en Pelargon med blad endast längst upp. Kan jag dela och använda allt till sticklingar eller måste det  vara med blad på alla sticklingar.


Anmäl
2016-04-23 23:02 #1 av: Sabinan

Det kan gå.
Jag provade göra det med en stickling och nu har det kommit ett par små blad på den (jag stack den i såjord direkt) samt att stängeln ser grön och frisk ut. Så prova Glad

Sajtvärd för Balkongodling & Akvarell
"Big Journeys Begin With Small Steps"

Anmäl
2016-04-24 05:23 #2 av: Bjornen

Det fungerar åtminstone på vår och försommar. Skär sticklingen direkt under en nod, där rotzonen finns. Sticklingar med stor bladmassa bör man ta bort lite av bladmassan.

Anmäl
2016-04-24 10:44 #3 av: beem

Då ska jag prova med det.

 Tack för era svar.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.