Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter, utomhus och inomhus

Blyblomma hjälp ? Vilken jord?

2016-04-06 16:33 #0 av: sammy78

Hej !

Någon som vet vilken jord jag ska använda när jag ska sätta om små baby plantor av blyblomma (Plumbago Esacpade blue) ?

Har använt vanlig såjord med perlit I och lyckats få några plantor (första gången jag provar på att så dessa själv)

Uppskattar tips och hjälp !

Anmäl
2016-06-03 16:14 #1 av: [Rhonda]

Jag brukar använda vanlig krukväxtjord men man ska inte gödsla förrän efter 1-2v

Anmäl
2016-06-03 16:17 #2 av: Åsa S

Japp vanlig krukväxtjord funkar bra de jag tycker brukar vara mest strukturstabila är de som är uppblandade med små lecakulor. Skulle dock vänta mer än 1-2v innan första gödning ofta räcker gödningen i jorden i1mån + en nyplanterad växt bör få rota sig väl innan man utsätter rötterna för vattning med gödning.

Anmäl
2016-06-04 06:35 #3 av: Bjornen

Som alltid är det bäst med vanlig planteringsjord som blandats med sand och lite grus. Gödsling bör inte göras de första 3 månaderna och därefter kommer nästan höst-vinter och då är gödsling också onödig. Sticklingar bör planteras i plastkrukor och sedan de etablerats vill den gärna ha lerkrukor och i samband med omplanteringen kan man använda oblandad planteringsjord som blir mera gödslad.

Anmäl
2016-06-04 06:42 #4 av: Bjornen

Blyblomma är idag ganska svårodlade och det beror på att vintertemperaturen är för hög inomhus. Den trivs bäst under vintern med temperaturer omkring 10 grader och i ljust fönster.Därför bör den stå i svalaste fönstret och får inte vattnas för mycket och inte heller för lite.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.