Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter, utomhus och inomhus

pelargoner

2016-04-02 21:37 #0 av: Aloe.Vera

såg att ica hade pelargoner utomhus till salu,

men när kan man egentligen ha dem ute, hur många grader klarar dem sig bra på?

Anmäl
2016-04-02 21:51 #1 av: isabella93

Om de fått vänja sig vid att stå ute (d.v.s. avhärdats) klarar de sig så länge det inte går under 0 grader. De flesta äldre, och därmed mer förvedade och väletablerade, pelargoner överlever enstaka frostknäppar också, men mår kanske inte jättebra av det. 

Anmäl
2016-04-02 21:58 #2 av: Aloe.Vera

okej, men jag tror ica tar in vagnen på kvällarna.

så jag får nog ta in dem annars om kvällarna i en veckas tid. det borde funka?

Anmäl
2016-04-02 22:10 #3 av: isabella93

Det beror på hur länge de stått på Ica, om de redan blivit flyttade in och ut i någon vecka eller två är de säkert redan tillräckligt avhärdade. Men om du vill vara extra säker kan det nog vara bra att ta in dem på nätterna någon vecka till.

Anmäl
2016-04-02 22:14 #4 av: Bjornen

Vanliga pelargoner tål 2-3 grader kallt på hösten och borde tåla nästan det samma på våren när de är ordentligt avhärdade, men då är väl frostrisken över. Hängpelargoner, doft pelargoner, engelsk pelargon fryser vid temperaturer under 0 grader. Mårbacka och liknande sorter tål nog någon tiondelsgrad kallt efter avhärdning. Vedartade pelargon överlever frost bättre även om bladen fryser.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.