Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fröer och frösådder

Hur odlar man vallmo?

2016-04-01 04:52 #0 av: kaninsköld

Hej! 
Jag har en massa vallmofrön, de flesta insamlade i det vilda. Hur ska jag så de? Jag läste att de behöver stratifieras. Är det sant, och isåfall, är det för sent att göra det nu? Hur länge måste de stratisfieras då? 
Tack på förhand!

Anmäl
2016-04-01 06:32 #1 av: Åsa S

Det beror på vad det är för vallmo ettårig vallmo strör man bara ut utomhus nu de behöver ingen kallstratifiering. Är det flerårig så brukar de behöva några månaders kallstratifiering = några månaders vinter gärna runt nollgradigt det är den optimala temperaturen. Så ja är det flerårig vallmo är det nog för sent att så, då är det nog bättre så sent i höst och låta sådderna stå ute under vintern.

Anmäl
2016-04-01 06:44 #2 av: Bjornen

Eftersom du säger att fröna är  insamlade från det vilda finns bara ettåriga arter i Sverige om inte du varit i fjälltrakterna.  Ettåriga gror alltid utan stratifiering om inte det finns något mycket speciellt undantag som jag inte känner till och då har de nog aldrig odlats i Sverige.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.