Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter, utomhus och inomhus

Aloe vera

2016-02-26 17:44 #0 av: Zacinca

Hej! Köpte för någon vecka sen en Aloe Vera (vet dock inte vilken typ av aloe vera). Den är rätt liten och för tillfället har jag kvar den i krukan jag köpte den i, har läst att de har "viloperiod" på vintern så tänkte att jag kunde vänta med att köpa större kruka och plantera om den om någon månad. Är det bäst att plantera om den nu eller spelar det ingen roll om jag väntar nån månad? Och vad rekommenderar ni för jordblandning att plantera i? Köpa färdig kaktus/succulent-blandning eller blanda egen? Har förstått att det är viktigt med att dränera jorden, hade sandblandad jord med lecakulor på bottnen funkat? Tack på förhand Ler

Anmäl
2016-02-26 17:54 #1 av: LajvKrattan

Jag skulle inte oroa mig så mycket om jag var du. Jag hade en aloe vera i två år och den var helt outplånlig. SkrattarMitt enda tips är att ta bort bebisplantorna som växer upp om du vill ha en stor och fin aloe vera eftersom den stannar i växten när den skickar ut mini-kloner.

Anmäl
2016-02-26 18:25 #2 av: Sindri

Lecakulor tycker jag är ett otyg. Vänta med att plantera om den, men blanda gärna lite sand i då.

Har odlat aloeer i många år och aldrig gödslat. De skall ha de lite magert och inte för stora krukor, om man inte vill ha massa sticklingar och plantera.

Anmäl
2016-02-28 11:09 #3 av: Zacinca

Tack för svaren :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.