Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Lökar och knölväxter

hyacinter

2016-01-12 13:32 #0 av: Aloe.Vera

hej, under jul o nyår , fram tills idag har vi haft våra hyacinter inomhus ,men nu börjar själva blomman vissna, men det kommer ut nya stängslar med blommor.

Vad ska jag göra.. ska jag klippa bort den vissna delen?

när kan jag plantera löken utomhus?

Anmäl
2016-01-12 17:08 #1 av: LoAEmma

Klipp bort den vissna du. Skulle säga när frosten släppt...

Anmäl
2016-01-12 20:37 #2 av: Aloe.Vera

hur långt ner i jorden ska dem då?.. förökar dessa sig?

Anmäl
2016-01-16 06:28 #3 av: pebb

Jag slänger in en följdfråga på samma ämne, hur ska jag förvara dom fram tills våren? Ska dom stå i en kruka som nu eller kan man klippa ner det gröna och "lägga undan" dem?

Anmäl
2016-01-16 09:01 #4 av: Åsa S

Det vissna ska bort och sedan behandlar man den somen krukväxt och vattnar och gödslar. Efter blomning ska bladen samla in näring till löken så att den blir fullmatad till nästa gång den ska blomma. När risken för frost är över kan man plantera ut dem i trädgården.

Anmäl
2016-01-17 19:33 #5 av: Aloe.Vera

nu har dem vissnat ner, ska jag klippa bort bladen och ta bort löken från krukan o dess jord, o förvara endast löken?

Anmäl
2016-01-17 19:43 #6 av: Åsa S

Nej läs min beskrivning i tråden efter blomning sköter du den som en krukväxt och bladen ska samla in näring till löken. Bästa sättet att ta död på lökväxter är att klippa bort bladen innan de samlat in näring till löken.

Anmäl
2016-01-19 17:36 #7 av: Aloe.Vera

okej jag har inte klippt ner bladen än, dem står kvar i krukan.. ska jag förvara dem i garaget då kanske,, behöver jag fortsätta vattna eller hur gör jag ?? hm

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.