Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rosor

rosor på stam??

2016-01-04 18:39 #0 av: Aloe.Vera

finns det rosor på stam som är vinterhärdiga ?? 

Anmäl
2016-04-16 14:15 #1 av: Bjornen

Stamrosor betyder att okuleringsstället kommer högt upp vid stamhöjden. Vanliga rosor planterar man okuleringsstället 10 cm under markytan och är därmed mycket bra skyddade från vinterkylan och vinterurtorkningen. Några stamrosor brukar ha zonbeckning 1-2, medan de flesta har svensk zonbeteckning på 0. Vad jag vet så odlas stamrosor bara i Europa (Frankrike, Tyskland och Holland), det gör att sorturvalet har en europeisk betoning och man gör inget för att leverera härdiga för bara lilla Sverige. 

Det krävs först och främst att okuleringsunderlaget är tillräckligt tåligt och att okuleringen är tålig. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.