Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fruktträd, bärbuskar och bärväxter

Sötkörsbär Compact Stella ?? erfarenhet

2016-01-04 15:49 #0 av: Aloe.Vera

Hej i höstas beställde jag hem Körsbärsträdet Compact stella, det var en dvärsort, jag valde den eftersom det står att den inte blir högre än 2 meter, det tyckte jag passade bra..

men när den kom hem var den knappt en halv meter hög, bar rotad..

hur kommer den här att växa till sig, växer den väldigt långsamt?? ser så fjuttigt liten ut i trädgården ahaha 

hur mycket kan jag förvänta mig att den kommer att växa första året?

Anmäl
2016-01-04 15:51 #1 av: Aloe.Vera

Här kommer bild på den i nuläget, obs vågar jag flytta på denna till våren eller kommer den stanna av i växten?

Anmäl
2016-01-04 16:15 #2 av: Åsa S

Det där ser inte ut att vara acceptabel standard, träd ska ha en välutvecklad krona med åtminstone 3-4 grenar när de säljs. Vem sålde ett sånt träd?

Anmäl
2016-01-04 16:19 #3 av: Aloe.Vera

bakker.se   sålde det =(  dessutom betalde jag fina 300 kr för den där lilla..

Anmäl
2016-01-04 16:22 #4 av: Aloe.Vera

här kommer direktlänk till dem, vet inte hur dem räknade på 80 cm vid leverans, med hela rotsystem då eller?  jag köper iallafall inte därifrån fler gånger. nästa gång blir en trädgårdhandel så jag får se på den också.

http://www.bakker.se/produkt/sotkorsbar-compact-stella-/

Anmäl
2016-01-04 16:25 #5 av: Aloe.Vera

jag hoppas att den klarar sig .. 

Anmäl
2016-01-04 16:30 #6 av: Åsa S

Ah Bakker finns rätt många varningar om den firman på nätet som inte är ett växtföretag utan ett företag som köper in billiga växtpartier och packar dem i paket. Riktar in sig på folk som inte kan så mycket om trädgård, de brukar gilla att photoshoppa bilder, lova saker om växterna som är helt felaktiga etc. Brukar vara dyrköpta växter därifrån eftersom de är av så otroligt dålig kvalite, lökar kan fungera bra från dem men inte träd, buskar, perenner tyvärr.

De skickade ett snarlika träd till Gröna Rum när de testade postorderföretag för 10-15år sedan en expert dömde ut det som ett träd som var så hårt klippt att det nog aldrig skulle ta sig. Tragiskt att de inte tog åt sig av kritiken de fick i det programmet utan fortsätter skicka undermåliga "träd".

Anmäl
2016-01-04 16:35 #7 av: Aloe.Vera

men fy, varför får företaget fortsätta sälja träd om det inte är rätt standars på dem..  kan man anmäla in efterhand om denna inte skulle ta sig..

tror du att den här lilla plantan kommer klara sig?? ... när vet jag om det är kört för den?

Anmäl
2016-03-31 17:31 #8 av: Aloe.Vera

till min lycka så är det små knoppar på mitt lilla träd.. jeeij hoppas den tar sig,

har dock köpt hem nya frukträd, lite större och inget via nätet utan i handeln.

så frukt hoppas vi på om några år..

Anmäl
2016-04-01 06:34 #9 av: Bjornen

Stella brukar räknas som en buske av (sur)körsbär och inte som biggarå (sötkörsbär). Bilden visar ett träd som inte är av säljbar kvalite i svensk handel.  Bakker säljer växter billigt och oftast i tredje sortering. Många gånger på gränsen till olagliga märkningar och felaktigheter och har lurat många under årens lopp. 

Anmäl
2016-04-01 13:11 #10 av: Aloe.Vera

jo jag har lärt mig min läxa, men jag är glad att där kommit knoppar..

Hjärta

Anmäl
2016-04-01 13:42 #11 av: Aloe.Vera

#9 men hur växer den då, växer den med rotskott så det blir buskar eller hur kommer det se ut sen? är körsbären sura..??

så dåligt av bakker att skriva att det är sötkörsbär då.. usch , aldrig att jag beställer därifrån mer. Tappar förtroendet för andra säljare på nätet också.. tråkigt det här.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.