Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter, utomhus och inomhus

Besprutning - när går gifter ur?

2015-12-09 16:27 #0 av: Zabbio

Ja, en märklig fråga.
Men om man köper en ätlig/medecinal växt (naturligtvis kollat upp latinskt namn osv) som inte sålts som livsmedel utan prydnadsväxt och därmed sannolikt är besprutad hårdare än oekologiska vindruvor... hur länge bör man räkna den som giftig?

Jag gissar att om man tar ett frö från plantan och får en ny planta på det sättet så bör man kunna känna sig ganska säker? (även om fröet i sig förmodligen har lite gift.. men vad är helt ogiftigt i dagens samhälle egentligen?)

Om man planterar en stickling/rotdelar.. vågar man använda de nya skotten som kommer upp?

Finns det någon som helst tidsangivelse eller riktlinjer i den här frågan? Typ att efter ett halvår har giftet sannolikt gått ur, eller nåt..

Jag är egentligen mest nyfiken :) Har köpt den som prydnad, men sen kom google och berättade en massa intressant ;)

Anmäl
2015-12-09 16:48 #1 av: VildaVittra

Jag skulle byta jord och duscha av den ordentligt innan omplantering. Hur lång halveringstid det är på giftet, beror ju helt på vilket gift det är, så går det, så klipp ner plantan helt och låt den börja om från början. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2015-12-10 23:41 #2 av: Zabbio

Tror jag satsar på att så från frö istället då :)  Tack för svar!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.