Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Vatten i trädgården och vattenväxter

Välja växthus

2015-11-30 17:34 #0 av: Lisabet

Jag funderar på att köpa ett växthus. Är det någon som har erfarenhet eller vet något om dessa?

http://outl1.se/vaxthus-kanalplast-11m2


Anmäl
2015-11-30 17:45 #1 av: VildaVittra

Det ser ut som dom där som inte är gjorda för svenskt klimat. Visst kan du köpa en sådan, men var beredd på att staga upp taket vintertid så det inte viker sig och fäst "glaspartierna" med säkrare anordningar än de som följer med, för annars får du springa runt i grannarnas trädgårdar och plocka delar efter en blåsig dag. 

Jag skulle dock satsa på en polytunnel istället för det priset, de är lättare att reparera och lätt att ta bort plasttältet vintertid. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2015-11-30 19:17 #2 av: Lisabet

Det låter inte bra. Det står att de är gjorda för svenskt klimat, men inte vad det egentligen betyder.

Jag vill ha växthuset uppe hela året, och på vintern skulle hönsen bo i det, med ett tjock lager kutterspån, som det här http://bondjantan.blogspot.se

Visst skulle vi kunna bygga ett växthus i trä i rejäla dimensioner, men jag vet mycket väl att det inte blir av.

Anmäl
2015-11-30 19:23 #3 av: VildaVittra

#2 Köp då ett växthus från typ Willab, då vet du vad du får. Ja, de kostar en slant mer, men de är beprövade. Även om höns kan gå i polytunnlar också. 

Har du en vägg mot boningshuset, så kan du ju sätta växthuset mot det och utnyttja väggvärmen, då kan hönsen vara i växthuset även när det är riktigt kallt. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.