Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter orkidéer

höstens omplantering

2015-10-01 18:16 #0 av: Henrik93

Hoppstjärtar gjorde mig varse om att det var dags för omplantering. En morgon hade jag lite väl hög luftfuktighet i köket, och då hade de satt sig utanpå krukorna.
Men hoppade ilsket runt för att den tunga luften motat ut dom.

Tyvärr så fick hela släkten gå till de sälla jaktmarkerna medan orkidéerna fick en välbehövlig om mossning.

Nu är det fint och de enda djur som bor där nu är lite spindlar :)

Detta är en handfull varianter utav Dendrobium moniliforme. En Japansk orkidé som är småvuxen. Når en höjd på maximalt 25 cm. Och sedan är det individuellt per variant. Några blir inte högre än ett par cm.

Mycket växtvilliga, och doftar gott i hela rummet.

Anmäl
2015-10-01 18:21 #1 av: Aleya

Gud så vackra. :)

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2015-10-04 15:56 #2 av: [Sabina]

Jättevackert Henrik! Kär
Önskar jag kunde var hälften så duktig med mina orkidéer som du är Glad

Anmäl
2015-10-05 12:17 #3 av: Henrik93

Tack:)

#2 Det är inte så svårt som de ser ut. Den här arten växer som ogräs så länge den blir vattnad var tredje dag:) men samtidigt så blommar den helst bara när det är över 70% luftfuktighet. Annars blir knopp hållaren brun eller blir en bebis. Haha :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.