Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rabatter, perenner och annueller

Mina pioner vissnar ner.

2015-09-03 22:09 #0 av: Byrita

Jag har några vanliga pioner. Vet inte vade heter, som jag planterade i våras.

En hade flera knoppar när jag köpte den, men de liksom skrumpnade ihop. Nu händer det med bladen också. Kan någon svar på varför det blir så?

MVH

Byrita

Anmäl
2015-09-03 22:27 #1 av: Halvdansken

Hur menar du? Pioner vissnar alltid ner på hösten. Har du planterat om dem ute i trädgården?

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2015-09-03 22:34 #2 av: Byrita

Jag köpte pionerna och planterade pionernai början av juni, Knopparna som jag sa, stannade till och blommade aldrig, utan stjälken precis under knopparna krypte ihop och blev nästan svart. Detta har även hänt med bladen. Så det har inget med att det är nästan höst nu.

Anmäl
2015-09-03 22:38 #3 av: Halvdansken

Tänk på att pioner inte ska stå djupt. Max samma höjd som i krukan. Hur djupt satte du dem?
Att blommor kan bli stressade när de flyttas är vanligt och Pioner kan vara ganska känsliga för flytt. Hur var det med vatten? Sol? Vad har du för jord? Låt de vissna och se vad som händer till våren, skulle tro att de kommer då.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2015-09-03 22:43 #4 av: Byrita

Jag fick bra råd om hur de skulle planteras och har gjort som du beskriver. Det är fin jord, ingen lerjord, vi vände även ner planteringsjord som vi köpte i säckar.

Vi köpte en förra året också, det blev likadant med den, både förra året och i år.

Så tråkigt.

Anmäl
2015-09-03 22:45 #5 av: Byrita

Glömde att säga att de står i sol nästan hela dagen, och mycket regn har det ju kommit iår.

Anmäl
2015-09-04 15:36 #6 av: Jassan

Pioner är inte så glada i att bli omplanterade. Så jag tror o hoppas att du bara behöver ha lite tålamod.Glad

Anmäl
2015-09-04 18:12 #7 av: Halvdansken

Mina pioner står i lera och växter utmärkt. Inget fel på lerjord, tvärtom. Är din jord sur? Har du planterat i torv? Ofta är köpejord till stor del torv, och det har lågt ph.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2015-09-08 21:21 #8 av: Byrita

Vi har en hortensia som är blå, minns inte om det betyder att jorden är sur. Jorden är nog förövrigt mer kanske som sandsandjord.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.