Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rabatter, perenner och annueller

Vad heter denna växt ?

2015-08-29 16:43 #0 av: beem

Jag har köpt en liten växt som jag glömt namnet på. Minns bara att det börjar på P. Jag brukar fota av namnet men glömde även det. Ledsen Köpte den i en annan stad - 15 mil -  så jag kan inte åka dit och fråga.

Den är vad jag kallar fetbladig - små blad -  och har en  liten gul blomma - ca 2 cm. Knoppen är mer orange men utslagen blir den gul.   Det är en trädgårdsväxt - flerårig.


Anmäl
2015-08-30 00:29 #1 av: Kryddis

Portlak. Troligen praktportlak (Portulaca grandiflora),

Anmäl
2015-08-30 09:57 #2 av: beem

#1 Ja det verkar som det är den. 

Jag googlade och såg att man kan ha den inne för utplantering på försommaren - dvs nästa år. Är det bra att göra så eller ska jag plantera ut den redan nu 


Anmäl
2015-08-30 22:23 #3 av: beem

Jag har letat på nätet ang. härdighet men hittar inget. Är den härdig i vårt klimat eller ska den vara inne på vintern ?


Anmäl
2015-09-03 16:53 #4 av: beem

Jag hittar info som säger att den inte är vinterhärdig i Sverige. Det får bli en krukväxt inne då. Hoppas den klarar vintern inne så blir den fin att plantera ut till våren.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.