Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter, utomhus och inomhus

Vilken jord?

2015-08-26 21:27 #0 av: mimåne

Hejsan!

Jag har fått två stycken krukväxter, som hade kunnat se vackrare ut. Jag har idag rensat bort en massa gula blad och tänkte sätta om dem med ny jord för att ge dem en nystart. Det jag vill fråga er är vilken jord ni tycker jag ska använda till de här?

Jag tror det är någon fikus. Är det någon av er som har handelsnamnet i minne får ni tacksamt tala om det också.

Medarbetare på akvariefisk ifokus

Anmäl
2015-08-26 21:28 #1 av: Maria

Det ser ut som en Benjaminfikus.

/Maria

 

Anmäl
2015-08-26 21:44 #2 av: mimåne

Ja men det ser det ut som! Tack så mycket Maria.

Medarbetare på akvariefisk ifokus

Anmäl
2015-08-26 21:48 #3 av: mimåne

Jag läste nu att man ska sätta om dem på våren om man tänkt göra det, p.g.a att de har viloperiod vintertid. Kanske inte läge att göra det just nu då alltså.. Funderar

Medarbetare på akvariefisk ifokus

Anmäl
2015-08-26 21:55 #4 av: Zepp

Framförallt så behöver den en större kruka!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2015-08-27 15:22 #5 av: beem

Jag såg en Benjamin som gick upp till taket, kraftig och vacker, hos en äldre dam. Jag frågade vad hemligheten var att får den så vacker. Självvattnande kruka blev svaret.

Jag har därför satt mina 2 Benjaminfikus i självvattnande kruka. Den får då mer jämn vattning och blir vackrare. Mina har inte tappat blad de senaste åren.  


Anmäl
2015-08-27 15:51 #6 av: Tant Grön

Benjamin brukar tappa blad på vintern, särskilt om den står för mörkt. Sätt så ljust som möjligt, och självvattnande kruka är ett bra tips.

Anmäl
2015-08-27 19:25 #7 av: VildaVittra

#3 I växtvärlden är det sommar fortfarande, det är hösten man ska undvika omplantering om nu växten verkligen inte står i jättedålig jord. Så plantera om du och ge den gärna en tilläggsbelysning i form av en växtlampa. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.