Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Trädgårdens byggprojekt

Renovera trädgårdsmöbler i trä

2015-08-23 09:54 #0 av: MagArne

Har fått tag i en uppsättning gamla slita (6 stolar, 1 bord) Hillerstorp i massivt trä. Om jag har fattat det rätt så är de honungslaserade men som nu har flagnat bort och grånat.

Tanken är att renovera dessa under vintern med att slipa och sedan ytbehandla. Men vad bör jag ytbehandla dem med? Bryr mig inte så värst mycket om utseendet utan väderskydd är viktigast.

Anmäl
2015-08-29 19:42 #1 av: parsley

Vad tror du om halvolja, dvs 1/2 linolja och 1/2 balsamterpentin? Enkelt och billigt och jag tycker det fungerar bra.

Anmäl
2015-08-29 22:25 #2 av: MagArne

Jag har tyvärr ingen erfarenhet alls av halvolja.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.