Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Trädgårdsarbete i största allmänhet

Idéer till rabatt som endast får morgonsol?

2015-07-22 08:06 #0 av: Sommarek

Vi har en ganska tråkig rabatt på baksidan av huset (i österläge) som endast får morgonsol. Dock vill vi försöka liva upp den lite men vet inte helt vad som skulle passa sig att ha där. Jorden är ganska sandig (den kan säkert bytas, men pengarna räcker nog inte till ett helt byte just nu) , zon 1. Någon som har några idéer på vad som skulle kunna funka där? Drar det till sig bin och fjärilar är det ett plus, men inget måste.  :)

Anmäl
2015-07-23 13:04 #1 av: VildaVittra

Rosenhallon gillar skuggiga lägen, de brukar överleva det mesta.
 http://hortogreen.com/index.php?id_product=366&controller=product&id_lang=7

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2015-07-29 00:03 #2 av: Sindri

Ni kan alltid använda örter som kantväxter. Timjan, salvia, kyndel. De blommar vackert och älskas av bin, humlor och fjärilar. Tål de flesta sorts jordar.

Anmäl
2015-07-29 07:49 #3 av: Sommarek

Tack för tips - det är en ganska lång rabatt, så vi ska nog få plats med lite av varje.  :)
Och jag älskar både rosenhallon och örter överlag.   :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.