Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Växthus, uterum och vinterträdgård

Hur ofta och hur vattna i växthus?

2015-07-18 19:19 #0 av: Nanna70

Jag har ett växthus med odlingsbäddar. På ena sidan har jag tomat och på andra sidan gurka. På ena kortsidan har jag en vinranka. I gången har jag några krukor med paprika, chili och kapkrusbär. Nu har jag några frågor om vattning:

1. Ska man låta det torka upp mellan vattningarna eller ska man hålla en jämn fuktighet i jorden genom att vattna varje dag?

2. Ska man bara vattna längst ner på jorden eller ska man även duscha bladen? På vissa ställen står det att man ska duscha bladen och på vissa ställen står det att man inte ska göra det. Vad är rätt?

3. Hur ofta ska man vattna med näring och kan man använda samma näring till alla sorterna?

Anmäl
2015-07-20 17:12 #1 av: Åsa S

Vattna på morgonen (aldrig påkvällen ) och blöt igenom jorden ordentligt. Låt bäddarna torka upp mellan vattningarna, är det alltid blött får man lättare problem med svampangrepp. Det är bättre vattna några få gånger i veckan och då vattna rejält än att springa där och småskvätta varje dag. Man kan gärna ge en svag dos gödning varje gång man vattnar, hellre lite gödning ofta än stora doser gödning som ges sällan. Hur ofta man behöver vattna beror på hur soligt och varmt det är ute.

Gurkan kan gilla en lätt duschning ibland men de andra speciellt tomat bör man försöka hålla bladverket torrt annars blir det så lätt gråmögel

Anmäl
2015-07-21 15:08 #2 av: Nanna70

Tack för svar 😊 Ska man även duscha bladen och druvorna på vinrankan? Kan inte gurka också få gråmögel?

Anmäl
2015-07-21 15:52 #3 av: Åsa S

Allt kan få gråmögel så inte heller gurkan ska vara blöt när kvällen kommer. Gurka brukar dock lätt få problem med spinnkvalster och där kan det hjälpa i förebyggande syfte att ibland duscha bladen. Gurkan ska dock inte ha blöta blad hela tiden.

Duscha vinrankor brukar man inte behöva göra.

Anmäl
2015-07-21 18:19 #4 av: Nanna70

Tack för bra svar Åsa 😊

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.