Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter, utomhus och inomhus

Rädda mitt lilla trä

2015-07-06 21:16 #0 av: Aleya

Jag hade ingen som kunde vattna när jag hade semester. Så när jag kommer hem så ser jag att min bonsai blad är skrumpna. Själva trädet verkar fine.

Går detta att rädda?

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2015-07-07 15:48 #1 av: Åsa S

Går nog inte att svara på om det kommer klara sig men själv hade jag ju testat att fukta jorden,duscha gernarna och sätta en plastpåse över och ställt växten ljust men ej i gassande sol + gärna ite svalare ex. i skuggan i en trädgård och avvaktat och kollat om växten skjuter nya skott.

Anmäl
2015-07-07 16:04 #2 av: Aleya

#1 ska absolut testa. Tack för tipset.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2015-07-08 22:59 #3 av: Omorika

Känns stammen svalare än omgiviningen lever den, känns den varmare som torrt trä är det nog kört. Eftersom bladen torkat när de är gröna skulle jag tro att chansen inte är så stor, tyvärr. Men testa kan man alltid.

Anmäl
2015-07-09 06:01 #4 av: Aleya

Samman känns inte torr. Jag har varit och försökt bryta av någon gren men det går ej.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.