Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rosor

Rosenvatten/rosévatten

2015-07-06 19:35 #0 av: Cazzos

Hej, är det här rätt sorts blommor att göra rosenvatten av? Tack på förhand :)

Anmäl
2015-07-06 19:38 #1 av: Gronstedt

Rosenvatten kan göras på alla rosor, men ju mer doft de har desto med "tryck" blir det på vattnet.

Anmäl
2015-07-06 20:08 #2 av: Cazzos

#1 Alright. De här luktar starkt men gott! Det är ingen skillnad på "effekten" så att säga (hade tänkt att använda det till huden) beroende på vad för ros man använder?

Anmäl
2015-07-06 20:37 #3 av: Gronstedt

#2: Jag skulle gissa att det är främst de eteriska oljorna man är ute efter, och det är vanligen de som luktar, så starkare lukt = mer eterisk olja = starkare verkan. Men jag ska inte svära på det.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.