Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter, utomhus och inomhus

Fikonfrågor

2015-06-14 15:02 #0 av: Maria

Jag har köpt två fikonträd. Ett flikbladigt och ett "vanligt"

Den ena har nu fått 12 små fikon i grenveck och jag undrar hur det kommer sig att det inte har blommat först. Hur kan det bli fikon bara så där...?

/Maria

 

Anmäl
2015-06-14 15:15 #1 av: VildaVittra

Fikon är en skenfrukt och blommorna sitter inne i det lilla fikonet som jag har förstått det. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2015-06-14 15:17 #2 av: Maria

Ah, tack.

Jag hittade en länk när jag googlade

http://www.greenspire.se/blogg/om-fikonets-hemliga-befruktning/

/Maria

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.