Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fruktträd, bärbuskar och bärväxter

Körsbärsträd blommar bara i toppen

2015-06-12 13:02 #0 av: Linusidah

Jag har två körsbärsträd (sura körsbär) som håller på att se riktigt risiga ut och de senaste två åren har de bara blommat och fått blad i toppen, resten ser ganska sorgset ut. För fyra somrar sen  blommade de hur mycket som helst och vi fick körsbär i drivor. Måste jag kapa ner mina fina träd nu eller finns det hopp för dem?

Lite svårt att se men det ljusgröna högst upp är blommor och blad mot den mörkgröna granen.
Anmäl
2015-06-13 21:51 #1 av: VästkustFia

Jag har samma problem.  Kommer nog att ta fram sågen när årets bär mognat och plantera nytt istället. Men har någon en bättre lösning vore det intressant att höra!  

Anmäl
2015-06-15 08:37 #2 av: Omorika

Det kan vara försent att rädda men om jag skulle försöka skulle jag göra såhär.

1 ta bort alla döda kvista och lämna då inga tappar kvar utan de ska klippas in mot närmsta grenklyka eller gren. Kolla hur mycket ljus de får in i kronan. Är det tätt med blad ytterst i kronan så glesa ut lite men ta inte några grenar som är större än 5 cm i diameter.

Sen gödsla ordentligt. De näringsupptagande rötterna ligger oftast i ytterkant på kronan så gödsla gräsmattan där.

Ser nu på bilden att ni tagit bort kvistar runt stammen och lämnat så kallade tappar, det kan vara att nån sjuka tagit sig in via dem. Kapa bort alla grenstumpar in mot stammen men skada inte stammen.

Hoppas ni får liv i körsbären.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.