Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fruktträd, bärbuskar och bärväxter

Plantera om vinbärsbuskar

2015-06-11 19:36 #0 av: [Torpedtass]

Vi har två stora vinbärsbuskar på framsidan och i helgen har vi tänkt riva upp hela framsidan för att bygga dit altan med insynsskydd och då ryker vinbärsbuskarna också.

Frågan är, kan jag plantera om dem på baksidan trots att vinbären inte mognat till ännu eller är det bara att klippa ner hela och kasta?

"I will always be me but if me fails I will be I so in the end I will always be me"

Anmäl
2015-06-11 19:47 #1 av: [Sabina]

Nej, klipp inte ner och kasta utan ta hand om dom om du vill ha dom kvar.

Vinbärsbuskar är väldigt tåliga och kommer klara en flytt galant. Kanske kommer de inte ge lika mycket bär i år, som åren innan men en flytt klarar de hur bra som helst. Glad
Passa också på att gallra och dela buskarna, om du vill ha flera.

Anmäl
2015-06-11 19:51 #2 av: [Torpedtass]

#1 Kanoners! Vad glad jag blir. Glad
Då ska jag bara peka ut en plats där de ska sitta och sen får min man kräva ner dem där. Skrattar

"I will always be me but if me fails I will be I so in the end I will always be me"

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.