Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter, utomhus och inomhus

Passionsblomma, art?

2015-06-07 23:24 #0 av: MoaL

För flera år sedan fick jag en stickling av en passionsblomma av min farmor. Hon sa att det var en passionsblomma i alla fall, men den har aldrig blommat, vare sig hos henne eller hos mig, antagligen för att den vill ha lite kyla eller något sådant. 

Jag misskötte min stackare ganska rejält de första åren, för den tål inte att bli det minsta torr, och jag var sisådär på att vattna. Förlägen Då slokade den ihop och tappade blad, vilket resulterade i att jag klippte av de fina rankorna och satte om dem igen, ett par-tre, fyra, kanske fem gånger eller så, ähum... Som sagt, jag var inte så flitig på att vattna. De senaste två åren har jag blivit tvärtom, jag vattnar som bara den, och min passionsblomma trivs som aldrig förr. Nu under våren har den, liksom många andra av mina växter, fått en ordentligt tillväxtspurt. Vissa av bladen är helt enorma. Kär Fast inga blommor. Inte för att just det gör mig särskilt mycket, men jag hade verkligen gärna velat veta vad för slags passionsblomma det är. Går det att se bara på bladen? 

De är tredelade, majoriteten av dem i alla fall. Några få stycken är hela av någon anledning, men de är uppenbarligen avvikelser. Jag har växten i ett östfönster där den trivs finemang. Går det att få reda på vad det är för art, eller krävs det en blomma för det?

Bifogar några dåliga blixtbilder, bland annat en på ett av de stora, normalformade bladen, samt en på två av de "ovala" bladen, samt på ett litet bebisblad. Glad

Tack på förhand!

Mvh,
Moa
Sajtvärd på Eremitkräftor och Snäckor

Anmäl
2015-06-08 11:36 #1 av: Tant Grön

Utan att se blomman så är det nog omöjligt att säga.

Anmäl
2015-06-11 18:39 #2 av: isabella93

Ser ut som min som jag fick upp av frö från en butiksköpt passionsfrukt (de yngre bladen har djupare flikning än detta), så Passiflora edulis kanske? Den kan ta ganska många år på sig innan den blommar beroende på hur den sköts, och det verkar som att en del plantor aldrig blommar.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.