Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Köksväxter, kryddor och läkeörter

Gödsel till jordgubbar?

2015-06-06 19:19 #0 av: thorntagg

Jag satte för ett par år sedan revplantor av jordgubbar från ett numera nedlagt jordgubbsland.  Jag satte plantorna i två pallkragar, och var i dag mellan skurarna ut och klippte bort alla gamla blad och annat skräp. Såg till min förvåning att det var blomknoppar på flera av dom, trots en förfärlig vinter.   Jag har fyllt på med R-dressjord från Granngården men skulle kanske behöva ha på lite gödsel också. Vad rekommenderar ni?

Anmäl
2015-06-07 05:48 #1 av: Emo

Inte gödsel vid denna tid. Det kan du använda vid jordberedning före plantering.

Behöver du tillföra näring nu är det lämpligare med gödningsmedel, som finns att köpa i säckar. Det finns till olika grödor.

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel  och Psykologi
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Anmäl
2015-06-07 22:23 #2 av: Torparmor

Men R-dress är ju gödslad, jag tror det kvävet räcker i år. Ger du jordgubbar för mycket kväve blir plantorna stora och frodiga och du riskerar att få gråmögel.

Dagen idag är ett oskrivet blad - gör något bra av den gåvan!

Anmäl
2015-06-07 23:17 #3 av: thorntagg

Tack Torparmor, då kan jag nöja mig med R-dress, som jag redan haft på!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.